Hoeveel kost de E-sigaret?

E-sigaretten worden door veel mensen gezien als de vervanger van traditionele sigaretten. E sigaretten zijn gezonder en kunnen gebruikt worden door mensen die willen stoppen met het roken van tabakssigaretten. In Nederland kan je een groot aanbod vinden aan e-sigaretten, maar beginnende dampers beginnen meestal met een starterset. De prijzen van deze startersets variëren van € 15,- tot € 30,-. De goedkoopste e-sigaretten zijn POD-systemen en dit zijn e-sigaretten die werken op basis van een klik-systeem. Daarnaast werken de Pod-systemen op basis van coils die om de 1 á 2 weken vervangen dienen te worden.

Naast Pod-system kan je ook een all-in-one e sigaret kopen. De prijs van deze e-sigaretten liggen tussen € 25,- en € 30,-. All-in-one e-sigaretten lijken qua vorm meer op normale sigaretten en de tank en de batterij zijjn aan elkaar verbonden. All-in-one e-sigaretten kunnen ook afgesteld worden op de persoonlijke wensen van de gebruikers, omdat de weerstand coil veranderd kan worden.

Verschillende onderdelen van de e-sigaret

Een e sigaret bestaat uit verschillende onderdelen. Welke onderdelen dit zijn lees je hieronder:

De Coil

De coil is het onderdeel dat het vaakst vervangen moet worden. Gemiddeld gaat een coil 1 tot twee weken mee. In sommige e-sigaretten is het mogelijk om voor verschillende coils te kiezen, waardoor je zelf de weerstand kan bepalen.

De driptip

De driptip is het mondstuk waar je mee hijst. Deze hoeft vrijwel nooit vervangen te worden, maar bij sommige e-sigaretten met een universele 510-aansluiting is het mogelijk om voor een mondstuk naar wens te kiezen.

De tank

De tank van de e-sigaretten staat ook wel bekend als de clearomizer. De tank of clearomzier dient gevuld te worden met e-liquid.

E-liquids

Iedere e-sigaret dient gevuld te worden met een bepaalde e-liquid. E-liquids zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en gebruikers kunnen dus hun eigen lievelingssmaak uitkiezen om te dampen.