Welke sokken trek ik aan?

Sokken, het lijkt ergens zo’n onbelangrijk onderdeel van je outfit. Maar toch, sokken die niet lekker zitten daar heb je de hele dag last van. Wie herkent het niet? Afzakkers, schurende naadjes op de tenen die aan het eind van de dag soms nog blaartjes opleveren ook, te kort, te lang, knellende boorden en kleuren die na een keer wassen toch anders zijn dan het origineel.

De ideale sok

Nu denk je heel hoopvol dat je meteen het juiste antwoord gaat lezen, maar net als in al die andere verhaaltjes waarbij je denkt het antwoord te vinden op die dringende vraag, moet ik je hier ook het antwoord schuldig blijven. Lekker dan! Nee hoor, met de informatie die ik je ga geven is de volgende ronde sokken kopen toch echt een stuk eenvoudiger. Sokken kopen is namelijk geen opwindende bezigheid. Ze zijn noodzakelijk in veel gevallen en er zijn natuurlijk wel een aantal mensen die gewoon echt gek zijn op mooie en leuke sokken, maar voor de meesten onder ons is het toch echt gewoon een basis item wat bij de garderobe hoort.

 

Materiaal

Bij het kopen van sokken kan je meestal kiezen uit twee verschillende materialen: katoen of wol. Bij katoen denken de meeste mensen meteen ‘ha, fijn, zit lekker en zweet niet’. Bij wol zijn de meningen wat meer verdeeld, veel gehoorde uitspraken zijn: het is warm, het kriebelt of ik kan ze niet in de droger gooien.

Laten we met katoen beginnen. Inderdaad, het natuurproduct katoen draagt heerlijk; het materiaal ademt, het is sterk en het is goed vochtregulerend. Helaas droogt katoen minder snel en is het gevoelig voor vuil.

Dan hebben we ook nog wol, wol is lekker warm (ooit een schaap gezien wat het koud heeft?). De juiste wol kriebelt niet maar een hele wollen sok is vaak ook geen aanrader. Te warm, verliest vorm en slijt snel.

Daarom is een combinatie van natuurlijke materialen zoals wol en katoen, gemengd met een synthetische vezel zoals polyamide en elastaan vaak een goed oplossing. Deze toevoegingen zorgen ervoor dat de sokken mooi in model blijven en hun kleur behouden, ook na veelvuldig dragen en wassen, bovendien zijn ze sterker en gaan dus langer mee.

Model

Iedereen heeft zo zijn voorkeuren. Kies je voor een kniekous zodat je geen bloot stuk been ziet onder een nette pantalon, of ga je toch voor de traditionele lengte? Met de enorme populariteit van de sneaker is ook de sneakersok een onmisbaar item. Maar ook deze zijn er in verschillende uitvoeringen. De enkelsok komt nog net boven de rand van de schoen uit, maar er zijn ook onzichtbare sokken die je niet ziet, maar waarbij je wel het voordeel hebt van een sok.

Welke sok dan?

Kwaliteit heeft vaak een prijskaartje, maar uiteindelijk heb je daar wel veel voordeel van. De sokken van Falke zijn een mooi voorbeeld. Absoluut niet goedkoop, maar je hebt er jaren plezier van en je voeten zullen je dankbaar zijn. Door de decennia aan ervaring die dit merk heeft, weet je zeker dat de sok die je uitkiest niet afzakt, niet striemt en geen vervelende naadjes heeft. De herensokken van Falke hebben een handgekettelde teennaad, dit wil zeggen dat het naadje dat altijd over de teen loopt compleet glad is en je daar dus geen last van zal hebben. De hiel- en teenzones zijn verstevigd, dus de sokken gaan langer mee omdat dit juist de plekken zijn waar een sok al eerste slijt.

Herensokken van Falke zijn voor iedere man een juiste keus. Dit merk heeft zoveel verschillende soorten sokken dat er voor iedereen een passend exemplaar is. Of je nu kort of lang zoekt, katoen of wol; het is er allemaal. In goed doordachte materiaal samenstellingen en in een pasvorm die perfect blijft zitten. De meeste modellen zijn in een breed scala aan kleuren uitgevoerd, dus ook dat is geen beperking.

Voeten blij. Jij blij!

Kies een sok die bij je past. Qua materiaal, hoogte, dikte en kleur. Aangezien er zoveel keus is, is het verstandig om je een keer goed te laten adviseren. Het voordeel is dat je daarna blindelings de juiste sokken bij kunt kopen en op het moment dat er korting op jouw favoriete sokken gegeven wordt dan sla je je slag en koop je meteen voor het hele seizoen in. Als je lief voor je sokken bent en de wasvoorschriften volgt dan zal je er lang plezier van hebben en hoeft je alleen maar te zorgen dat je op tijd de stukkende exemplaren weggooit en weer aanvult met jouw favoriet. Op die manier grijp je nooit mis en loop je er altijd goed bij, letterlijk en figuurlijk!